bokcirkelrapport oktober

Så var det äntligen dags att träffas och prata böcker med mina tanter igen. Den här gången handlade det om Chimamanda Ngozi Adichies En halv gul sol. Det visade sig att denna bitvis ganska dystra skildring av Nigeria och Biafrakriget föll de flesta i smaken.

 

Själv sträckläste jag stora delar av boken, dels på grund av tidsbrist, men också för att det faktiskt gick. Det är en sån bok. Mycket välskriven och med en bra blandning av innehåll. ”Den här boken har allt!” utropade en av damerna. ”Romantik, spänning, fakta.” Tydligen var det många som läst boken med både karta och uppslagsverk nära tillhands. Lusten att ta reda på vad som verkligen hade hänt var stor, men många fick också en känsla av att det gick lättare att ta åt sig de otäcka krigsskildringarna när det också fanns andra teman att engagera sig i.

 

Däremot hade nästan alla svårt för de nigerianska namnen, vilket gjorde diskussionen lite hackig, och också gjorde att det var svårt att hålla reda på de olika karaktärerna. För mig var de helt klart lättare att läsa än att uttala.

 

Men på det hela taget tyckte alla att det här var en mycket gripande roman, och omfånget på 682 sidor verkade inte ha varit ett hinder för någon.

 

Till nästa gång ska vi läsa Tahar Ben Jeolluns Den tjugosjunde natten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0