oh the horror

Det nya numret av Eskapix landade på min dörrmatta i dag, den här gången full av bland annat serier och skräckkonst. Och två noveller av mig förstås.

Mitt namn finner man även i Hallandsposten i dag då jag recenserar Jenny Tunedals diktsamling Kapitel ett. Betydligt mindre bloddrypande läsning än skräcknovellerna.

nerd

Okej, jag erkänner. Jag ÄR en boknörd!


träffsäkert

En av mina favoritböcker från förra året är Punkindustriell hårdrockare med attityd av Louise Halvardsson. Därför blev jag förstås rysligt glad när jag fick höra att hon fått Sveriges författarsförbunds debutantpris Slangbellan.
Min recension av boken finns att läsa på Louises hemsida.
Stort grattis!!!!


know yourself

Jag har gett upp. Det enda sättet för mig att inte låna böcker från biblioteket vore att inte gå dit över huvud taget. Naturligtvis är det inte ett godtagbart alternativ. Vi råkar faktiskt ha ett ovanligt vackert bibliotek i Halmstad och det är en njutning att bara befinna sig i det.

image2

Fler fina bilder finns på fotografen Johan Lotands sida.

I går var det Jenny Diskis On trying to keep still som jag inte kunde motstå. Dels för att jag fått den rekommenderad av flera boknördar i bekantskapskretsen, dels för att hon ser ut precis som jag vill göra när jag är sextio. Ser fram emot att ha den som reselektyr i påsk.

Läser just nu: Daniel Sjölin - Världens sista roman

jag, en struts

Okej, jag vet att jag för det mesta lever i en egen liten bubbla av verkligheten, men hur i hela h-vete har jag kunnat missa att Nick Cave & The Bad Seeds både ger ut en ny skiva och beger sig på turné i år? De är ju bara typ mitt favoritband, alla kategorier! Och nu verkar alla spelningarna dessutom vara utsålda, i alla fall de som jag kan ta mig till. Så jävla typiskt!
Försöker trösta mig med att jag i alla fall ska se Einstürzende Neubauten i Göteborg i april.
Nu måste jag ut och köpa skiva...

bokrapport februari

Ack, februari är en kort månad, som min kära sambo påpekade när jag hävdade att jag skulle hinna läsa minst tio böcker. Men de här hann jag i alla fall med:
Hanne Ørstavik - kallet - romanen
Johanna Lindbäck - En liten chock
Maja Lundgren - Myggor och tigrar
Gun-Britt Sundström - Maken
Mirja Unge - Brorsan är mätt
Hannele Mikaela Taivassalo - Fem knivar hade Andrej Krapl
Susanna Alakoski - Svinalängorna

Det slår mig att alla utom Mirja Unge är författare som är nya för mig, men som jag känner att jag vill hålla ögonen på. Det lär bli mer av både Hannele Mikaela Taivassalo och Hanne Ørstavik för min del.


RSS 2.0