bokrapport april

April har varit en mycket god bokmånad, dominerad av ungdomsböcker. Ett par seriealbum har också slunkit ner, och jag måster erkänna att jag fått smak för det.

Neil Gaiman - The Absolute Sandman vol. II
Christine Falkenland - Vinterträdgården
Jessica Shiefauer - Om du var jag
Åsa Larsson - Solstorm
Alan Moore - Watchmen
Marika King - Supernova
Emily Gould & Zareen Jaffery - Häxskolan
Eva Swedenmark - Mellan två världar
Poppy Z. Brite (ed.) - Love in Vein

Ljudböcker:
Stieg Larsson - Män som hatar kvinnor
Cornelia Funke - Bläckhjärta
Derek Landy - Skulduggery Pleasant


Bäst i april: Oh gud, det blir ju hur mycket som helst! Alan Moores Watchmen imponerade mycket, och Sandman är jag ju redan helt förälskad i. Falkenland är en gammal favorit som alltid håller, men månadens största läsupplevelse var faktiskt en ljudbok, nämligen Cornelia Funkes Bläckhjärta. Jag är grymt svag för berättelser som handlar om böcker och människor som älskar dem, och det finns gott om båda i Bläckhjärta. Det var också en bok som passade väldigt bra att lyssna på eftersom högläsning spelar en avgörande roll i berättelsen.

Sämst i april: Supernova. Efter att ha läst en del recensioner av den här boken har jag förstått att många tyckt om den, men jag måste erkänna att jag har svårt att förstå varför. De som förstår sig på menar att det här är en träffande beskrivning av hur det är att arbeta som managementkonsult. I så fall är jag glad att jag aldrig kom på tanken att bli det. Arbetsmiljöerna i boken får mig att rysa, kallt och ytligt är bara förnamnet, och jag vill bara ruska om alla karaktärerna och be dem att skaffa sig ett liv.

Sen måste jag medge att jag inte riktigt fattar hypen kring Stieg Larsson. Efter att ha lyssnat på Män som hatar kvinnor kan jag bara konstatera att Larsson är en hyfsad thrillerförfattare, men inte mer. Plotten är faktiskt inte så himla spännande och språket och stilen är direkt trist. Fast jag misstänker att jag ändå kommer att lyssna på hans andra två böcker, bara för att.

bokrecension

Den här boken såg mycket lovande ut men lyckades inte riktigt leva upp till mina förväntningar.

världsbokdagen

I dag är det Världsbokdagen! Jag tänker att man borde fira det. Jag tänker att man borde ägna hela dagen åt att ströva i bokhandlar, bibliotek, antikvariat, för att sen sätta sig ner i soffan med en god kopp te och läsa hela kvällen, långt ut på natten. Jag tänker att det hade varit så himla mycket bättre om världsbokdagen infallit i går, då jag hade åtminstone en viss möjlighet att göra allt det där.
Tyvärr har jag grymt tight schema för dagen, vilket på sin höjd bjuder på lite lästid någon gång efter klockan nio på kvällen, och då är det en än så länge rätt medioker recensionsroman som gäller. Men någon långt ut på natten läsning är det inte tal om, snarare ett tidigt sänggående eftersom jag ska jobba dubbelt i morgon (både natt och dag). 
Trots detta hade jag tänkt hinna med en sväng in om Halmstads bokhandel i eftermiddag, eftersom de dagen till ära erbjuder 20% rabbatt på alla böcker. Sen kan jag alltid glädja mig åt att jag om nätterna kan gå och lyssna på Bläckhjärta av Cornelia Funke, en bok som i allra högsta grad handlar om just böcker och läsning och som jag tokälskade nästan från första början.Så mycket att jag undrar om det inte vore värt att skaffa sig ett eget ex. 

bokrapport mars

Mycket ungdomsböcker, en diktsamling och ett seriealbum gör det här till en betydligt längre lista än förra månadens.

Inger Edelfeldt - Namnbrunnen
Lina Forss - Vildängel
Helena Eriksson - De, bara
Andrzej Tichý - Fält
Neil Gaiman - The Absolute Sandman vol. I
Åsa Mattsson - Salong F.
Johanna Nilsson - Janis den magnifika
Sofia Bergting - Övergiven värld
Marta Söderberg - Sista chansen

Bäst i mars: Sandman, utan tvivel. Jag har känt till den här serien i över tio år, men först nu kommit mig för att börja läsa den. Och nu bara tokälskar jag!
Sämst i mars: Salong F. Jag hade hoppats på så mycket mer av den här romanen. Men den liknar mest ett mischmasch utan djup och gestaltning.

bokrecensioner

Två nya bokrecensioner från mig i dag. Till att börja med Johanna Nilssons Janis den magnifika och därefter Stephen King Duma Key. Det senare var ett mycket kärt återseende med en författare jag läste maniskt som tonåring, men som av outgrundliga orsaker hamnat i skymundan de senaste åren.

RSS 2.0