bokrecension

...eller varför inte läsa en kritisk diktsamling om religion, såhär efter julen. Tobias Persson har skrivit en som jag recenserar här

bokrecension

Sugen på lite humoristisk science fiction till helgen? I så fall kan jag rekommendera Kapten Nova vid planetpolisen. Lättsam och skojig läsning som passar på en slö nyårsdag.

hårda paket

Att hårda paket är det bästa som finns vet väl alla, och jag som dessutom fyller år två dagar före jul brukar få en hel del sådana. I år såg det ut så här:
Födelsedagspresenter

...och julklappar.Det mesta var sånt som jag önskat mig, men min sambo överraskade mig med Robin McKinleys Sunshine, en vampyrroman som tydligen ska vara ett bra alternativ för oss som tycker att Twilight-böckerna är alldeles för mesiga. Låter lovande, tycker jag.

bokrecension

I dagens Hallandsposten kan ni läsa min recension av Andreas Romans Någon i din säng.

bokrapport november

November var ingen bra läsmånad. Vet inte riktigt vad det beror på, kanske har jag bara haft för mycket annat i huvudet. Det här ynkliga var vad jag hann med:

Joyce Carol Oates - Mörkt vatten (omläsning)
Andreas Roman - Någon i din säng
Isabella Varricchio - Pioner
Monika Fagerholm - Den amerikanska flickan
Caitlín R. Kiernan - The Red Tree

Ljudbok
Carolos Ruiz Zafón - Ängelns lek


Bäst i november:
Jag säger The Red Tree. Först var jag tveksam, för Kiernan gör det inte lätt för läsaren. Intrigen är snårig och man vet aldrig riktigt vad som pågår. Men ju mer jag tänker på den desto bättre blir den. Och en bok som dröjer sig kvar är det allra bästa.


Sämst i november: Pioner. Inte för att den var dåligt skriven, men den engagerade mig inte. Jag kände mig rätt likgiltig till både handlingen, språket och personerna i boken. Kan inte heller minnas vad det var som fick mig att vilja läsa den.RSS 2.0