citat

"Det är helt otroligt vilka uppoffringar du är beredd att göra för böcker." - Min sambos kommentar till det faktum att jag är villig att organisera om hela dagsplaneringen bara för att få tag i ett exemplar av Bläckdöd innan bokhandlarna stänger.

loppisfynd

I söndags gjorde jag en tur till Kattfotens katthem för att lämna en kasse böcker till deras loppis. Naturligtvis kunde jag inte låta bli att kika runt lite och gjorde två små fynd till det överkomliga priset av tre kronor styck.

Runas Vegetariska recept av Runa Thunblad


Jag gillar faktiskt kokböcker men köper alldeles för få av dem. Det här verkar vara en enkel vegetarisk kokbok med många användbara vardagsrecept. Dessutom har någon skrivit dit en massa recept för hand på insidan av pärmarna. Ska bli spännande att testa!


Inomhuskatten av Katrin Behrend

Sen vi hastigt och lustigt blev med katt för fyra år sen har jag flera gånger tänkt köpa en kattbok för att få lite tips och råd om hur man sköter de små djuren, men det har bara aldrig blivit av. Nu hittade jag Inomhuskatten och tyckte att det verkade vara en bra investering. Efter att ha skummat igenom den inser jag att vår lilla älskling har en hel del...ovanor. En del anser jag mig helt oskyldig till. Kattskrället var ändå fyra år då vi fick honom och grunden var så att säga redan lagd. Att han sen snappat upp både ett och annat sen han flyttade hit...tja, det verkar vara lite sent att göra något åt det nu. Men boken ger en del vettiga uppfostringstips som jag tänker pröva.


dagens bästa nyhet

Här har man varit ensam hemma i några dagar och inte kommit sig för att kolla mejlen, eller ens sätta på datorn för den delen. Och när man gör det finner man sjutton olästa mejl, varav tre fjärdedelar är rent skräp. Däremot kom SF-bokhandeln med dagens bästa nyhet. Nu finns nämligen Caitlin R. Kiernans nya roman The Red Tree till försäljning! Något som bokstavligen fick mig att studsa av lycka.
Nu är frågan om jag ska beställa den direkt eller om jag ska vänta tills jag får chansen att besöka SF-bokhandeln IRL om en sådär två veckor. Med andra ord: kan jag hålla mig så länge?
För närvarande är det inte något större problem eftersom jag är helt absorberad av Cornelia Funkes Bläckmagi (660 sidor ren läsglädje). Haken är att om jag fortsätter läsa i den här takten så kommer den inte att räcka i mer än ett par dagar till.
Beslut, beslut, beslut...

bokrecension

Ibland undrar jag varför förlagen över huvud taget kommer på tanken att översätta en viss bok. Det här var en sån. Kul om man gillar brittisk militärhistoria. Men ärligt talat, hur många svenska tolvåringar gör det?

riktiga böcker är roligare

Nu har jag alltså fallit för grupptrycket och gått med i Facebook. Det höll mig måttligt intresserad i ungefär tio minuter, sen tröttnade jag. Måste erkänna att jag inte riktigt fattar grejen. Vill någon förklara?

förkylt

Man kommer hem från Arvikafestivalen och tänker att man trots allt mår rätt bra. Man är lite hes och skrovlig i halsen, men det är väntat efter drygt två timmars skrålande till Depeche Mode. Man har trots allt inte Dave Gahans stämband. Man har blivit lite rödbränd om näsan efter all sol. Man har ett och annat skoskav. Man tänker att man klarat sig fint den här gången också. Man har inte ens frusit särskilt mycket om nätterna.
Och sen vaknar man plötsligt med den värsta post-festivalförkylningen på länge.
Meh...
Egentligen borde jag inte vara förvånad. Jag blir alltid förkyld efter festivaler. Fast den här har verkligen varit jävligare än vanligt. I går orkade jag knappt stiga upp ur sängen. Jag orkade inte ens läsa.
Däremot hann jag läsa en hel del på själva festivalen, eller snarare under de fjorton timmar som jag tillbringade på bussen till och från festivalen. Hela Albert Sánchez Piñols Kall hud och halva Lotta Lundbergs Låta sig hända. Att läsa Kall hud i brännande solsken kändes lite ironiskt men det höll i alla fall hjärnan sval.

RSS 2.0