bokfika (med bokbyte)

Eftersom vi varit duktiga och städat hela lägenheten tyckte jag att vi förtjänade något kul och bjöd således ut sambon på fika på mysiga sommarcaféet Kafé Rotundan. Fast egentligen var det bara en ursäkt för mig att få en titt i caféets bokbytarhylla, som jag spanat in tidigare i veckan, men då inte haft något med mig att byta med. Ett svepskäl som för övrigt nästan omgående genomskådades av sambon. Han fick i alla fall kaffe och äppelkaka för besväret och jag fick två nya böcker.

Bokfika med Monika Fagerholm


Sambon fikar med Suzanne Collins

 

Mina bytesfynd

 

 

 


vampire weekend

En sammanfattning av helgens vampyrkulturkonsumtion:

 

Böckerna var grymt bra, filmen...not so much. Och jag vet att jag inte direkt tillhör Richelle Meads målgrupp, men hon skriver grymt spännande, vilket ledde till att jag läste båda böckerna, sammanlagt cirka 990 sidor, på fem dagar. Fast jag har inte riktigt lyckats klura ut hur bokförlaget tänkte när de valde omslagsbilderna. Rose Hathaway är ju mer av en Anita Blake än en Bella Swan-typ, och förresten liknar inte personerna på omslagen någon av karaktärerna i boken.

 

För att balansera vampyrfantasierna lite valde jag att läsa en fackbok i ämnet också, nämligen Katarina Harrison Lindberghs nyligen utkomna Vampyrernas historia, en skildring av vampyren, från folktron till populärkulturen.

 

Katten verkar förresten också ha fattat tycke för Vampire Academy-böckerna, de missvisande omslagen till trots.

 

 


bokrapport maj

Maj blev en riktigt bra läsmånad, trots att jag känt mig lite splittrad, både vad gäller skrivandet och läsandet. Jag antar att det är därför det blev en hel del korta böcker eftersom det verkade vara det enda sättet att bli färdig med något.

 

Nicole Krauss – The History of Love

Jenny Downham – Innan jag dör (omläsning)

Beate Grimsrud – Jag smyger förbi en yxa

Maria Ernestam – Caipirinha med Döden (ljudbok)

Veronika Malmgren – Gracie

Suzanne Collins – Revolt

Kristian Lundberg – Yarden (ljudbok)

Helle Helle – Föreställningen om ett okomplicerat liv med en man

Alice Sebold – Flickan från ovan (ljubok)

Elsie Johansson – Sin ensamma kropp (omläsning)

Liv Strömquist – Prins Charles känsla

Patti Smith – Oskuldens tecken

 

Bäst i maj: Fick genom bokcirkeln möjlighet att fördjupa min bekantskap med Beate Grimsrud och blev inte besviken. Och Nicole Krauss andra bok funkade betydligt bättre på mig än hennes första.

 

Sämst i maj: Flickan från ovan är tydligen en omåttligt populär bok som älskats av många, men själv känner jag mig tämligen ljummen inför den. Stort minus för det otroligt klyschiga och sentimentala slutet.


goodie bag

Sambon har dragit till LinCon och blir borta hela helgen. Men jag är inte ledsen för det. Innan han åkte lämnade han nämligen en liten goodie bag till mig:

 

Gissa vad jag ska göra i helgen.


RSS 2.0