stora bokbytardagen del 3

Trade Center, receptionen 14.20.


Här hade det ställts upp ett jättefint bord med syrener och en liten skylt med instruktioner. Böckerna var också av nyare sort, dock mycket pocket och deckare. Jag bytte till mig Elizabeth Nobles Bokcirkelns bekännelser, vilken borde passa mig som deltagit i inte mindre än tre bokcirklar den här våren. Sambon gjorde också ett fynd i form av Ann Heberleins Det var inte mitt fel! Om konsten att ta ansvar.


stora bokbytardagen del 2

Stora torg, Halmstad 13.10.


Första intrycket av det här bokbordet var tyvärr besvikelse. Många har tydligen sett Bokbytardagen som en möjlighet att blli av med gamla och trasiga böcker. Men just då jag gett upp hoppet dök det upp en dam med Kristina Sandbergs Att föda ett barn, en bok som jag haft på min att läsa-lista ett tag. Vi bytte rakt av och hon fick Amanda Hellbergs Döden på en blek häst av mig.

Eftersom det inte verkade vara särskilt stor rotation på böckerna gick jag och sambon och gjorde några andra ärenden ett tag och kom tillbaka till bordet en halvtimme senare, då jag kunde byta till mig Unga kvinnor av Louisa May Alcott.


stora bokbytardagen del 1

I morgon är det Stora bokbytardagen. Hela den här högen ska bytas bort. Jag har tre inplanerade platser för bokbyte. Få se hur det går.


bokrapport april

Det goda läsvädret håller i sig. Hann klämma så här mycket förra månaden:

Märta Tikkanen - Emma & Uno
Joe Hill - Horn
Ian McEwan - Hetta (ljudbok)
Jenny Jägerfeld - Här ligger jag och blöder
Katerina Janouch - Amandas bok
Delphine de Vigan - Underjordiska timmar
Malin Iskasson - Isnätterna
Emmy Abrahamson - Min pappa är snäll och min mamma är utlänning
Guillermo del Toro & Chuck Hogan - The Fall
Haruki Murakami - Fågeln som vrider upp världen

Bäst i april: Jag får nog säga Murakami trots allt. Fågeln som vrider upp världen är i och för sig inte den bästa bok han har skriivt men håller onekligen hög kvalité ändå.

Sämst i april: Eller ska jag säga månadens besvikelse? Varken Horn eller The Fall lyckades riktigt leva upp till mina, i och för sig, ganska höga förväntingar.


RSS 2.0