strindberg och jag - ett avslut

Plötsligt kommer man på det. Visst är det något jag har glömt? Något som hade med förra året att göra och som så många tyckte att det var värt att göra lite extra väsen för. Men vad var det nu igen … hmmm … jamen just det. Strindberg!

 

Det är bara till att konstarera att herr Strindberg och jag inte kommit varandra särskilt mycket närmare under 2012, trots att jag försökt. Det blev bara två böcker till slut och därmed misslyckades jag med utmaningen att läsa fyra böcker av Strindberg under 2012. Fast jag är inte särskilt ledsen för det. Jag tänker att det inte var meningen att jag och Strindberg skulle bli vänner, vi är nog alldeles för olika. Det finns så många andra jag hellre umgås med.

 

Så adjö då, herr Strindberg. Kanske möts vi igen någon gång, man vet aldrig. Men för närvarande tror jag att det är bäst att vi går skilda vägar.

 

 

månadens topp 5: urban fantasy

Tanken var ju att det här skulle vara ett regelbundet inslag på bloggen, men av olika orsaker har det inte blivit det. Men nu är det ett nytt år och vi tar nya tag. Den här gången blir det fem av mina favoriter i genren urban fantasy.
 
Månadens topp 5: Urban fantasy
 
5. Emma Bull - War for the Oaks
Måste nog anses som en klassiker i genren. Fairies och rock & roll i en skön kombination.
 
4. Kate Griffin - A Madness of Angels
Urban fantasy med inslag av cyber punk? Här färdas såväl demoner som änglar genom Londons telefonledningar och ett vanligt tunnelbanekort kan visa sig ha oanade krafter. 
 
3. Nene Ormes - Udda verklighet
Det är omöjligt att se på Malmö med samma gamla ögon efter att ha läst den här boken. Nene Ormes lyckas föra in den gamla svenska folktron i en modern urban miljö.
 
2. Holly Black - Valiant
En kick-ass hjältinna och en ovanlig kärlekshistoria är några av anledningarna till att detta är en av de bästa urban fantasy-romaner jag har läst.
 
1. Neil Gaiman - Neverwhere
Också en klassiker (men dock tio år yngre än War for the Oaks). Neil Gaiman ställer sig på de svaga och utstöttas sida i den här boken som tar oss djupt ner under Londons gator till en värld full av mystik och oväntad skönhet.
 
 
 

bokrapport december

Jag hade hoppas hinna läsa massor i december, då jag hade en massa ledig tid och allt. Riktigt så blev det nu inte. Bara 8 böcker, varav några riktigt korta. Men å andra sidan var där ett par stycken som tangerade tegelsten också, så det går väl jämt ut. 
 
 
Silvia Avallone - Stål
Kerstin Gier - Rubinröd
Laurence Cossé - Drömbokhandeln
Cecilia Samartin - Drömhjärta
Anna Lindberg - Något måste häna nu
J.R.R. Tolkien - Bilbo - En hobbits äventyr (omläsning)
Delphine de Vigan - Dagar utan hunger
Ingrid Olsson - Blink blink med stjärnan
 
 
Bäst i december: Det blir nog tegelstenarna det. Stål var mycket bra, liksom Drömbokhandlen och Drömhjärta.
 
Sämst i december: Fanns där någon riktigt dålig? Nej, faktiskt inte.Om jag ska välja en som var mindre intressant än de andra blir det nog Rubinröd. En söt och ganska spännande liten berättelse utan något större djup.

debutantbloggar

Ett av mina löften för 2013 är att blogga mer. Löfte och löfte, förresten ... jag lär inte ha något val eftersom jag nu är en av de nya bloggarna på Debutantbloggen. Där kommer jag att skriva om min bok, som släpps i mars, och allt man kan råka ut för som debutant. I år är vi hela fem stycken som skriver på bloggen, så det kommer förhoppningsvis att vara mycket aktivitet på den. Titta förbi du också!
 
 
Omslaget till min bok

RSS 2.0