recenserad

Eskapix recenseras av Kristianstadsbladet och där långt ner på slutet nämner de också...moi! Min första recension!

glöm inte Rum för Ord

Min webbsida för det skrivande folket har äntligen blivit uppdaterad. Kolla in Rum för Ord där det nu finns lite nya övningar samt information om de kurser jag kommer att hålla i Halmstad till hösten. I fortsättningen hoppas jag kunna uppdatera sidan oftare med skrivtips och övningar.
Samtidigt funderar jag på om det är dags att lägga ner Nattliv, min första hemsida som nu har över nio år på nacken. Inom en inte alltför avlägsen framtid kommer jag troligen/förhoppningsvis att behöva en annan sorts hemsida. Fast jag kanske ska låta den här ligga uppe tills dess?

Eskapix vol 6

Omslag till Eskapix

Eskapix # 6 är ute och ja, jag medverkar den här gången också. Liksom alla de här:

CAMILLA JÖNSSON: HAVETS DÖTTRAR  (mitt bidrag)
Vackert och erotiskt om en man och en sjövarelse

STEWE SUNDIN: NATTFÄRD
Skön skräckberättelse i klassisk stil

GUY DE MAUPASSANT: GRAVSKÄNDAREN
Klassisk skräcknovell med romantisk twist

GUNNAR BLÅ: DEMONEN
Den svenska litteraturens enfant terrible med erotisk skräck

FREDRIK F.G. GRANLUND: KÖTTETS LUST
Mörk och suggestiv fantasy.

KARL SMUTS: STADEN
Surrealistisk skräck från Göteborg

HP LOVECRAFT: OUTSIDERN
Klassisk skräck.

LYRIK
LINDA ÅGREN: LORELEI

SERIER
KIM W ANDERSSON: LOVE HURTS

ARTIKLAR
SKRÄCK OCH SEX

OMSLAG
ARANTZA

Jag är fortfarande förtjust över att det finns en sån här tidning på svenska. I den kan jag för första gången publicera skräck för vuxna. Tidigare har jag ju skrivit en hel del skräck för tjejtidningar, men det kräver också att jag håller mig inom deras rätt strikta ramar. Det får inte bli för provocerande. Men i Eskapix får jag vara helt hämningslös. I like!

take a bite...

Göteborgsposten skirver om Chick lit med huggtänder och nämner bland annat min favo Laurell K. Hamilton. Trevligt att hon äntligen uppmärksammans lite här i Sverige också, men jag vet inte om jag vill kalla hennes romaner för just chick lit. De tycks mig alltför för våldsamma för det och själva "romantiken" är inte direkt av den mysiga trevliga sorten. Tänk S&M i stället. Dessutom avskyr Anita Blake att shoppa. 

bokrapport juli

Jeff Lindsay - Darkly Dreaming Dexter
Bret Easton Ellis - American Psycho
Denise Rudberg - Tillsammans
Denise Rudberg - Tillsammans: andra boken
Joe Hill - Vålnader
Céline Curiol - Utrop
Poppy Z. Brite - Exquisite Corpse (omläsning)
Mia Ajvide - Om en flicka vill försvinna

Ljudböcker
Joan Didion - Ett år av magiskt tänkande
Jens lapidus - Snabba cash
Jeanette Winterson - Fyrväktaren
L. Frank Baum - Trollkarlen från Oz
Carl-Henning Wijkmark - Stundande natten
Kajsa Ingemarsson - Små citroner gula
Helena von Zweigberk - Ur vulkanens mun

Nästan lika många ljudböcker som "vanliga" den här månaden. Kan ha att göra med att jag jobbat sex nätter i veckan, fem veckor i sträck. Dessutom har den här månaden varit ovanligt schizofren, till och med för mig. Vad har till exempel Små citroner gula gemensamt med Snabba cash?  Eller Vålnader med Tillsammans? Visserligen skulle jag förmodligen inte ha läst den senare om det inte vore för recensionen, men ändå. Å andra sidan recenserade jag Vålnader också, men den skulle jag ha läst ändå.

Sjäv trodde jag mig ha blivit mätt på blod och hjärnsubstans efter American Psycho, men bara en vecka senare blev jag ändå sugen på att läsa om Exquisite Corpse, vilken också innehåller rätt mycket av den varan. Sen hade jag en lång nattlig diskussion/monolog med/för min sambo om vad som skiljde våldet åt i de båda romanerna. Ibland tycker till och med jag att han borde få medalj för att han står ut med mig...
Och nu vill jag läsa om mer av Poppy...

RSS 2.0