nordisk läsutmaning

Man sitter på jobbet och har lite tid över, så man slösurfar runt på några bokbloggar. Hittar en spännande läsutmaning och tänker ”åh, häftigt, det där kanske man ska vara med på”. Skickar iväg en munter kommentar, surfar vidare, tänker inte så mycket mer på saken. Dagen efter kollar man sin mejl och där finns plötsligt en inbjudan till läsutmaningen som man nästan glömt bort att man anmält sig till.

 

Händer sånt här er andra också?

 

Men jag tänker inte banga ur, nu är det dags att ta tag i en nordisk läsutmaning, arrangerad av Dantes bibliotek. Det går till så här: tanken är att läsa en bok av en nordisk författare i månaden, fram till nästa bokmässa, som ju ska ha just nordisk litteratur som tema. I slutet av varje månad skriver man en liten recension på bloggen om den bok man läst.

 

Lässchemat är som följer:

November: Finland
December: Island
Januari: Färöarna
Februari: Danmark
Mars: Norge
April: Åland
Maj: Finland
Juni: Island
Juli:  Grönland
Augusti: Norge
September: Danmark

 

Det som ger mig huvudbry just nu är förstås Färöarna och Grönland, så tips emottages tacksamt redan nu.

 

Fösta boken blir för min del Anna-Leena Härkönens Nej tack, som jag alldeles strax ska sticka iväg och låna. Annars tänkte jag använda det här som en bra ursäkt för att läsa de nordiska författare som står olästa i min hylla.

 


Kommentarer
Postat av: Monika

Jag tror många av oss som är med i utmaningen har hämtat lite tips härifrån http://lyrannobel.blogspot.com/2011/10/norden-runt-pa-8-manader.html

2011-11-11 @ 18:40:00
URL: http://bokslut.blogspot.com/
Postat av: Gothique

Tack för tipset!

2011-11-12 @ 18:20:17
URL: http://gothique.blogg.se/
Postat av: Biblioanna

Via författarlexikonet Alex som många bibliotek har ett abonnemang på kan du hitta författare indelade landsvis. På en del bibliotek, som tex Halmstad kan man logga in hemma med sitt lånekort http://www.halmstad.se/upplevagora/bibliotek/tjansterochservice/soka/soktjanster/databaserviaremoteaccesshemifran.5482.html

2011-11-13 @ 20:15:34
URL: http://www.halmstad.se/bibliotek

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0