mer varulvar, vampyrer och te

 

En våg av förmänskligande sveper över Londons vampyrer och varulvar, och varenda spöke verkar ha blivit fördrivet. Någonting verkar neutralisera allt övernaturligt, och trots sin själlöshet har Lady Alexia Maccon, före detta Tarabotti, ingenting med saken att göra. Men hon är fast besluten att ta reda på vad som pågår, även om det innebär att hon måste bege sig till civilisationens yttersta gräns, det vill säga Skottland, för att få svar.

 

Changeless, andra boken i The Parasol Protectorate, tar vid ungefär tre månader efter första bokens slut. Alexia och Lord Maccon lever i ett lyckligt, om än ovanligt, äktenskap, som på inget sätt tagit udden av Alexias nyfikenhet och lust att utforska övernaturliga mysterier. Den steampunkiga miljön blir mer framträdande då Aleixa blir bekant med en fransk kvinnlig uppfinnare, som bland annat konstruerat en ny förbättrad version av Alexias oumbärliga parasoll. Framför allt börjar handlingen nu peka mot ett större sammanhang, även om boken som sådan är hyfsat fristående. Både Alexia och läsaren får veta mer om Alexias mystiske far, nya spännande karaktärer introduceras, och frågor planteras inför kommande böcker. Dessutom kom det en högst oväntad cliffhanger på slutet som genast fick mig att famla efter bok tre. Om jag förstått det rätt ska det bli fem böcker allt som allt, vilket känns lagom, och om planteringarna lever upp till det de antyder kommer det att bli en sjutusan till final.


Kommentarer
Postat av: Anna (Bokstävlarna)

Jag inser att jag verkligen måste skaffa den här snarast! Intressant att det börjar anas ett större sammanhang, sånt brukar alltid göra en bokserie mer intressant.

2012-01-13 @ 15:56:46
URL: http://bokstavlarna.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0