vidare mot nya utmaningar

Den Nordiska läsutmaningen avslutades ju i samband med Bokmässan, där jag dessutom lyckades lyssna på två av de författare jag läst. Innan jag går vidare till nästa utmaning, för naturligtvis finns det alltid fler, tänkte jag sammanfatta mitt nordiska år.

 

Totalt antal lästa böcker: 11

Antal böcker av kvinnor: 8

Antal böcker av män: 3

Antal romaner: 7

Antal diktsamlingar: 1

Antal novellsamlingar: 3

Antal egna böcker: 7

Antal biblioteksböcker: 4

Antal författare som var nya för mig: 4

Favoritbok: Åh, kom och se här - Hannele Mikaela Taivassalo, Jag vill behålla precis allting - Sanna Tahvanainen, och Nej tack – Anna-Leena Härkönen.

 

Ett av mina mål för utmaningen var att få läst en hel av allt det som står oläst i min egen bokhylla, och det lyckades jag ändå ganska bra med. Det var mest de små områdena, Färöarna, Åland och Grönland som tvingade mig till biblioteket. Romaner dominerar förstås, men jag lyckades få med en diktsamling och tre novellsamlingar. Jag verkar också ha en fäbless för finsk och finlandssvensk litteraur, då alla dessa hamnade bland favoriterna. Könsfördelningen är lite sned, men faktum är att jag rent generellt läser fler böcker av kvinnor än av män, oavsett genre. Det var inte heller särskilt många författare som var nya för mig, de flesta hade jag läst ett eller ett par verk av tidigare.

 

Nästa utmaning kommer att handla om …. böcker om böcker! Det är Västmanländskan som dragit igång den och den pågår fram till Världsbokdagen den 23 april. Jag botaniserar i mina hyllor och tror att första boken blir antingen Elizabeth Nobles Bokcirkelns bekännelser eller Alberto Manguels En historia om läsning.

 


Kommentarer
Postat av: violen

En historia om läsning rekommenderas men kräver tid!

2012-10-24 @ 14:57:05
URL: http://violensboksida.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0