sommarläsning

Jag kan inte riktigt förlika mig med tanken på att sommaren nästan är slut. Men det är väl bara att inse att så är fallet. På Bokhora vill de i alla fall veta vad och hur vi läst i sommar. Så varsågod.

 

1. Bäst i sommar?

Inledde sommaren med lite svensk urban fantasy, vilket visade sig vara en hit. Nene Ormes Udda Verklighet var mycket spännande. Jag upptäckte också Richelle Meads Vampire Academy-serie, som mot förväntan gick hem hos mig. Röde Orm i ljudboksform var också mycket underhållande.

 

2. Sämst i sommar?

Att jag tog med mig en trist recensionsbok då jag firade midsommar på Orust. Hade jag vetat hur mycket lästid jag faktiskt skulle få så skulle jag ha tagit med mig något som jag verkligen längtat efter att få läsa. Jag var inte heller särskilt förtjust i Josefin Palmgrens Engångsligg.

 

3. Vad har du helst läst på stranden?

Ingen strand för mig, förutom på kvällarna då jag helst tar en promenad där.

 

4. Var har du läst mest?

På balkongen, i sängen och i soffan. Då vädret var som bäst tillbringade jag hela eftermiddagar på balkongen med en bok.

 

5. Har du haft något läsprojekt under sommaren som du lyckats eller misslyckats med?

Jag har ju varit student i sommar, på kursen Vampyrer och skräck, vilket innebär att jag satt i mig en hel del vampyrlitteratur, både i skönlitterär- och fackboksform. I stort sett hela juli månad gick åt till det. Huruvida jag misslyckats eller ej återstår att se.

 

6. Nämn en ny bok som du har köpt i sommar!

Jag besökte Science Fiction-bokhandeln i Malmö i juli och fick något sorts spel och köpte fem böcker. Vampire Academy och Frostbite av Richelle Mead, White Cat av Holly Black, Drood av Dan Simmons och Nights of Villjamur av Mark Charan Newton. Men det är nog det enda jag köpt i sommar. För att vara ärlig så köpte jag egentligen inte White Cat heller, jag köpte Leviathan av Scott Westerfeld. Min sambo köpte White Cat och sen bytte vi. På så sätt köpte jag faktiskt bara fyra böcker till mig själv, vilket känns något mer försvarbart. Sen lär jag väl i och för sig läsa Leviathan också, även om den inte är "min".

 

7. Vad ser du fram emot att läsa i höst?

Jag vet inte om det är jag som har för snäv smak eller förlagen som har för tråkig utgivning, men det är inte mycket som lockar i höst. Inger Edelfeldts nya har jag redan hunnit läsa, så den kan jag ju inte se fram emot längre. Maria Svelands nya Att springa är förstås av intresse, liksom Siri Hustveds Den skakande kvinnan. Mest ser jag nog fram emot Delphine de Vigans Underjordiska timmar. Jag tyckte riktigt mycket om No och jag. På ungdomsbokssidan är det något bättre med nytt från såväl Cornelia Funke, Johanna Tydell och Mårten Sandén, vilka jag alla ser fram emot med spänning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0