bokrecension

I dagens Hallandspost, Emma Granholms Ett nytt liv på köpet.

kattprotest del 3

Jag hade visserligen inte tänkt förvandla den här så kallade bokbloggen till en kattblogg, men den här minen är faktiskt helt obetalbar:Behöver jag nämna att han fick ligga på boken så länge han behagade? Jag vet bättre än att ge mig i närkamp med det där...

bokrecension

Mer Caitlín R. Kiernan, den här gången hennes senaste, The Red Tree. Riktigt skum bok...

new moon eller inte new moon, det är frågan

Just nu försöker jag bestämma mig för om jag verkligen vill gå och se New Moon på bio eller inte. Ärligt talat så var jag inte särskilt förtjust i Twilight och jag kände att det nog var DVD som gällde för kommande filmer. Men nu när tidnigarna är fulla med New Moon-artiklar och filmpostrarna är uppe och alla talar om det, så börjar jag känna att jag kanske borde boka en biljett ändå... För att liksom vara med, för att kunna hänga på snacket efteråt. Å andra sidan misstänker jag att filmen knappast kommer att vara värd den hundralapp som biljetten kostar. Jag tyckte åtminstone inte att Twilight var värt det.
Å det trejde ser filmbilderna på The Volturi riktigt läckra ut...
Hmm, beslut, beslut, beslut...

bokrecension

Min recension av S. Roits Paris Immortal finns nu att läsa på Catahya. Jag hade en period då jag i stort sett bara läste vampyrböcker. Känner att jag har saknat det lite. Dessutom lär jag behöva något för att inte få alltför stora abstinensbesvär nu när True Blood är slut för i år.

ännu en recension

Jag tog tillfället i akt och recenserade min absoluta favoritbok, Silk av Caillín R. Kiernan, på Catahya. Att recensera böcker som jag gillar är annars bland det svåraste jag vet. Egentligen vill jag bara säga: Den är skitbra. Läs den!

bokrecension

Jag har ju som sagt lyckats recensera två av de ungdomsböcker som blivit nominerade till Augustpriset i år. Den första var Kulor i hjärtat och i nu finns också recensionen av Sofia Nordins Natthimmel uppe på nätet.

bokrapport oktober

Oktober har varit en hyfsat bra läsmånad. Det har varit många recensionsböcker (bland annat två som blev Augustprisnominerade) men jag har också fått tillfälle att lyssna på några ljudböcker igen.


S. Roit - Paris Immortal
Sofia Nordin - Natthimmel
Cilla Naumann - Kulor i hjärtat
Johanna Sinisalo - Bara sedan solen sjunkit
Katarina von Bredow - Bara inte du
Naja Marie Aidt - Babian
Mårten Sandén - Det viskande barnet
Emma Granholm - Ett nytt liv på köpet

Ljudböcker

Christian Mörk - Darling Jim
Sara Paborn - Släktfeber


Bäst i oktober:
Bara sedan solen sjunkit. Annorlunda nutidsfantasy om en man som tar hand om ett troll. Helt i min smak. Det viskande barnet, för att Mårten Sandéns böcker om Jannike Faltin är den bästa dark fantasy som publicerats på svenska under 2000-talet.

Sämst i oktober: Inget var direkt dåligt, men varken Emma Granholm eller Katarina vom Bredow lyckades riktigt leva upp till mina förväntningar på dem. Vilka i och för sig var rätt höga...


dan brown satsar på något nytt

Det verkar som om Dan Brown hänger på kokbokstrenden i år...


RSS 2.0