låt skräcken börja

Jag tänker ju som sagt ägna en del av sommaren åt att fördjupa mig i ämnena skräck och vampyrer, genom den här kursen på Linnéuniversitetet. Den drog igång redan förra veckan, men det är först den här veckan som jag haft tid att verkligen sätta mig in i den. Nu har jag i alla fall ett hum om vad jag vill skriva mitt paper om samt en hög med kurslitteratur att ta mig igenom.

 

Och då har jag ändå inte tagit med skönlitteraturen i den här högen. Men det är ju tack och lov inte från pärm till pärm som gäller utan valda delar, så det ska nog gå. Just nu känner jag mig väldigt peppad, akademinkern i mig njuter för fullt, samtidigt som jag är en aning ringrostig. Jag har skrivit en hel del papers och uppsatser om skräck och vampyrer tidigare, men har inte pluggat på universitet eller högskola sen 2006. Men jag antar att det är som att cykla...

 


bokrecension

Många har redan älskat och hyllat den, Audrey Niffeneggers nya roman Själens osaliga längtan (Her Fearful Symmetry). Själv utnämnde jag den till förra månadens bästa läsning. Här får ni veta varför.
bokrecension

Trots att Jacqueline Wilson är en mycket omtalad barn- och ungdomsromanförfattare hade jag aldrig läst något av henne förrän Tvillingsjälar landade på min hallmatta. Det gulliga omslaget visade sig ha ett tungt innehåll och jag blev positivt överraskad. Läs min recension här.


bokrapport maj

Jag hade hoppats på att hinna med ytterligare ett par romaner i maj, men elva böcker är ju inte så illa det heller.

Maja Lundgren - Mäktig Tussilago
Kerstin Ekman - Mordets praktik (ljudbok)
John Ajvide Lindqvist - Lilla stjärna
Lisa Bjärbo - Det är så logiskt alla fattar utom du
Mikael Niemi - Skjut apelsinen
Kerstin Thorvall - Det mest förbjudna
Audrey Niffenegger - Her Fearful Symmetry
Bodil Malmsten - Sista boken från Finistére (ljudbok)
Jonas Karlsson - Det andra målet (ljudbok)
Jacqueline Wilson - Tvillingsjälar
P.C. & Kristin Cast - Vampyrens märke

Bäst i maj: Her Fearful Symmetry, en helt lysande spökhistoria som känns både klassisk och modern samtidigt.

Sämst i maj: Vampyrens märke som mest känns som en klumpig korsning mellan Harry Potter och Twilight. Okej, jag tillhör väl inte direkt målgruppen längre, men jag misstänker att jag inte skulle ha gillat det här ens då jag gjorde det.

Månadens överraskning: Det andra målet, som jag valde av en slump för att jag verkligen behövde en ljudbok och inte hittade något annat som tilltalade mig. Det visade sig vara en riktigt underhållande och smart novellsamling.

bokrecensioner

I veckan har jag recenserat två ungdomsromaner som jag verkligen sett fram emot att läsa. Och jag blev inte besviken. Läs mer om Lisa Bjärbos Det är så logiskt alla fattar utom du och Mikael Niemis Skjut apelsinen.

RSS 2.0