tematrio tunnisar

/Datorproblem hindrade mig från att hänga på förra veckans tematio från Lyran. Då gällde det tegelstenar, den här veckan tunnisar. Altså, berätta om tre minnesvärda tunnisar (kortromaner, långnoveller c:a 100-150 sidor)!

1. Alan Benett - Drottningen vänder blad
Alan Bennetts lilla roman är en smart och underhållande hyllning till litteraturen och lusten att läsa. Det tycks helt enkelt finnas något i läsningen som är väldigt välgörande för sinnet och som är starkt nog för att påverka även den mest upphöjda av individer. Personligen tycker jag att ”Drottningen vänder blad” är bland det roligaste jag läst. Och slutet är helt enkelt klockrent.

2. Sara Shamloo - Gloria
Sara Shamloos debutroman ”Gloria” handlar om enkelriktad kärlek, besatthet och idoldyrkan hos en tonårig flicka. Det är just det obevekliga allvaret i tonårsflickans känslor som både berör och oroar. Shamloo förmedlar dessa känslor till läsaren på ett sätt som gör det lätt att ta till sig, och kanske till och med känna igen sig i.

3. Philip Pullman - Once Upon a Time in the North
Det här är en fristående roman som utspelar sig i samma värld som Pullmans mest kända bok Guldkompassen. Här får vi veta hur det gick till när Texasbon Lee Scoresby lärde känna pansarbjörnen Iorek Brynison.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0