Refuserad men glad

I dag vaknade jag till ett refuseringsbrev (ja, när jag går med tidningar på natten sover jag tills klockan ett på eftermiddagen) från Natur och Kultur. En hemsk upplevelse, eller? Nja, det här visade sig vara ett av de där "bra" refuseringsbreven där man märker att förlaget faktiskt har lagt ner både tid och energi på manuset. Min bok hade tydligen både hamnat hos lektör och ett par andra "testläsare". Och förlaget gillade den. Men... Det är en hård bransch, resurserna är begränsade, och bla bla bla.
Jag är ändå rätt nöjd. Det här innebär att jag åtminstone tog mig förbi både den första och andra urgallringen, även om det inte räckte ända fram. Det innebär att min bok kanske har nåt trots allt. Nåt som ett annat förlag kan tänkas nappa på.
Är det förresten nån som kan tipsa om svenska förlag som ger ut skräck?

Kommentarer
Postat av: Malin W

Hej!
Måste erkänna att jag ryckte till när jag läste din rubrik... Men efter jag läst hela inlägget förstår jag hur du menar. Vad roligt att du kunde se att de övervägt ditt manus! Får jag fråga hur du märkte det?
Jag har bara skickat in ett manus (till sex olika förlag) och hittills fått två refuseringsbrev. GUD VAD ONT DET GJORDE!!! Jag är inte helt naiv, jag var fullt inställd på att bli refuserad, jag vet att branschen är stenhård... Men i alla fall... Det var som om allt frös fast inom mig och jag har haft jättesvårt att komma igång med skrivandet igen. Först i veckan har det lossnat (tack och lov).
När det gäller förlag och skräck kan jag tyvärr inte ge något tips. Jag har för mig att det finns ett förlag i Umeå som specialiserat sig på fantasy (och kanske skräck... minns inte riktigt...) men kommer inte ihåg vad de hette. De hade i alla fall en snygg hemsida ;)
Lycka till i fortsättningen!
/ Malin

2007-09-16 @ 09:26:14
Postat av: Henrik H

Jag tror Malin W menar H:ströms bokförlag (åtminstone om hon syftar på ett större, seriöst bokförlag i Umeå) H:ströms är ett mycket spännande förlag som ger ut allt mellan himmel och jord och däribland skräck (dock mindre fantasy) och sedan har du ju Vertigo förlag som verkar ge ut allt mer skräck. Det är ju Vertigo som gett ut Håkansson och kommer snart med en Lovecraft-bok. F.ö är det ganska tunnsått med seriösa förlag som ger ut skräck.
Jag önskar dig lycka till på färden mot det stora genombrottet;-)

2007-09-16 @ 10:44:43
URL: http://www.eskapix.se
Postat av: Johanna Wistrand

Hej Gothique!
Här gärna av dig till mig: johanna@multimanus.se ang din skräckroman, jag ha rlite frågor att ställa :-)
Johanna Wistrand

2007-09-19 @ 18:14:53
URL: http://www.multimanus.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0